Nieuw groen aan de Breukkruid

De bomen in het plantsoen aan de Breukkruid zijn helaas niet meer gezond en daarom wordt het groen gerenoveerd. Gemeente Veenendaal gaat verschillende nieuwe bomen neerzetten en de vakken worden vol gezet met mooie nieuwe sierheesters.

Mee kiezen 

U kunt mee bepalen welke boomsoorten en sierheesters we gaan planten. We hebben verschillende ontwerpen gemaakt waartussen u kunt kiezen. De ontwerpen met de meeste stemmen gaan we aanplanten.

Bomen optie 1 

Een mix van een Noorse Acer, roodbladige Prunus en een Koelreuteria met pluimbloemen in de zomer.

Bomen optie 1 (pdf, 1 MB)

Bomen optie 2 

Een mix van een Acer, winterbloeiende Prunus en een Gleditsia die in het voorjaar uitloopt met bruinrood blad wat daarna pas groen kleurt.

Bomen optie 2 (pdf, 510 KB)

Sierheesters optie 1

Als onderbeplanting komen er vakken van Japanse sierkwee (Chaenomeles) en een wintergroene Kamperfoelie (Lonicera). Als accenten komen er kleine vakken met Blauwbaard (Caryopteris) en een paar seringen. In het voorjaar zal de sierkwee rood bloeien, waarna de kamperfoelie en sering het overnemen met wit en roze. In de zomer komt de blauwbaard in bloei met blauwe pluimen.

Sierheesters optie 1 (pdf, 697 KB)

Sierheersters optie 2

Als onderbeplanting komen er grote vakken met spierstruik (Spiraea) en dwergmispel (Cotoneaster) die elkaar afwisselen voor een rustig beeld. De spierstruik bloeit roze in de zomer, de dwergmispel heeft in het voorjaar witte bloemen en de herfst rode bessen en blijft half wintergroen.

Sierheesters optie 2 (pdf, 566 KB)