Ondergrondse container

Inzameling van GFT+E hoogbouw

Bewoners van de hoogbouwcomplexen­ hebben nog geen groente-, fruit-, tuin- en etensresten (GFT+E) aanbiedzuil aangevraagd. Zij moeten deze gezamenlijk aanvragen.

Bewoners hebben in het eerste kwartaal van 2020 een brief ontvangen dat zij de GFT+E aanbiedzuilen kunnen aanvragen. Begrijpelijkheid voor bewoners die geen Nederlands spreken en/of analfabeet zijn is daarbij een belangrijk aandachtspunt. Bewoners moeten de GFT+E zuil gezamenlijk aanvragen, waarbij minimaal 50% van de bewoners van de hoogbouw hun handtekening hiervoor moet zetten.

Het wijkteam:

  • informeert bewoners dat zij zelf in actie moeten komen
  • stimuleert bewoners om de benodigde handtekeningen te verzamelen voor de GFT+E-aanbiedzuilen. De aanvraag wordt goedgekeurd als meer dan 50% van de bewoners van een wooncomplex zich collectief aanmeldt.

Samenwerking met:

Afvalcombinatie De Vallei (ACV), Toezicht & Handhaving (BOA’s), Bewonerscommissie Engelenburg, Bewoners, Patrimonium woonservice

Betrekken van inwoners en andere partijen

Informeren en inventariseren

Het wijkteam informeert bewoners nogmaals over de gezamenlijke aanmelding voor de GFT+E-aanbiedzuilen.

Verdiepen en samendoen

Het wijkteam stimuleert bewoners om in actiete komen om de handtekeningen te verzamelen voor de GFT+E zuilen en een lagere afvalrekening. Vragen of de actieve bewonerscommissie in Engelenburg kan helpen bij het informeren van de bewoners en in hoogbouwcomplexen handtekeningen ophalen.