Werkzaamheden Pionier - Wiekslag

In de Pioniersbuurt en de Vogelbuurt gaan we werkzaamheden uitvoeren bij de Pionier en de Wiekslag. Een aantal fietspaden en rijbanen zijn toe aan vervanging. We kunnen dan direct ook een aantal verkeerstechnische aanpassingen doen en de verkeersbrug over het Valleikanaal moet vervangen worden. Daarnaast willen we tegelijkertijd meer groen aanbrengen in de buurt.  

Wat gaan we doen?

In de Pioniersbuurt en vogelbuurt gaan we grootschalige werkzaamheden en reconstructies uitvoeren in de omgeving van de Pionier en de Wiekslag. Zo gaan we de deklaag van de Pionier en de Wiekslag vervangen, de aansluiting op de Pionier aanpassen en de  voorrangssituatie op de aansluiting van de Hoornzwaluw met Wiekslag aanpassen. Tegelijkertijd zal ook de verkeersbrug over het Valleikanaal in zijn geheel vervangen worden en wordt het terrein van de verlengde Sportlaan gereconstrueerd. 

De gemeente neemt het initiatief voor deze reconstructie. Er wordt hierbij samengewerkt met verschillende uitvoerende bedrijven.  

Waarom doen we dit?

De wegen kunnen door deze ingrepen weer jaren mee en daarnaast kunnen we tegelijkertijd een aantal verkeerstechnische maatregelen nemen die belangrijk zijn voor de verkeersveiligheid. De brug over het valleikanaal is toe aan vervanging en het terrein van de Sportlaan is al langere tijd toe aan een reconstructie. Daarnaast zorgt meer groen in de buurt voor een gezond effect op mensen, helpt het tegen hitte in de zomer en het geeft extra leefruimte voor dieren.  

Doe mee 

Woon jij in de omgeving van de Pionier - Wiekslag? Dan horen we graag van je. Waar moeten we volgens jou bij deze werkzaamheden rekening mee houden? Of wil je bijvoorbeeld extra groen in jouw straat? Deel je wensen, zorgen en ideeën met de wijkmanager.  

De reacties van omwonenden nemen we mee in onze plannen. We nodigen je graag uit om samen deze tekeningen te bespreken. We kunnen op dat moment de plannen nog aanpassen. Deze bijeenkomst wordt nog gepland. Houdt hiervoor deze website en de wijknieuwsbrief in de gaten.   

Het is ook mogelijk om nieuwe ideeën voor de omgeving van de wiekslag met ons te delen. Als jij samen met je buren hiervoor ook zelf de handen uit de mouwen wilt steken, dan kan de wijkmanager met jullie meedenken over het uitwerken en uitvoeren van de plannen.