Nieuw groen aan de Kajak

Het groen rondom de speelplek aan de Kajak is aan renovatie toe. De beplanting en de bomen groeien nog nauwelijks en het is erg zanderig rondom de speelplek. 

Wat gaan we doen?

  • Alle huidige bomen en beplanting worden vervangen.
  • Het groenvak wordt uitgebreid en de grond wordt verbeterd.
  • Er is gekozen voor klimaatbestendige bomen en diversiteit in beplanting. Dit is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook goed voor insecten en vogels.

Het ontwerp

De groenontwerpers hebben gekozen voor drie verschillende boomsoorten. De Tilia cordata ‘Rancho’ is een kleine, smalle winterlinde die tussen de 10 en 15 meter hoog wordt. Winterlindes staan erom bekend dat ze ongevoelig zijn voor luizen, dus is er geen plak te verwachten. Daarnaast de Celtis occidentalis, deze boom heeft een grillige kroon en wordt tot 15 meter hoog. Hij groeit veel in zuid Europa en kan prima overweg met de drogere zomers die wij hier nu ook hebben. Als laatste de Tetradium daniellii, de bijenboom, leuk voor een parkachtige sfeer. Hij krijgt witte bloempluimen waar bijen veel nectar uit halen.

Voor het plantsoen is een mix van heesters en vaste planten bedacht. Centraal in de vakken komen drie gebogen hagen van meidoorn. Deze nemen het zicht naar de geparkeerde auto’s weg. De rest van de beplanting groeit eromheen en heeft verschillende hoogtes, keuren en bloeitijden. Enkele soorten zijn ook wintergroen. Hieronder ziet u een sfeerimpressie van de plantensoorten.