Van zanderige boomspiegel naar een mooi plantvak

Om je groene vingers bij af te likken! Deze week ging wijkmanager Wouter Groot Koerkamp langs bij Monique Lenoire. Aanleiding: een zanderige boomspiegel voor haar huis.

Zelf vergroenen, maar niet alleen

Monique is al jaren actief bij Groei en Bloei en wil er wat moois van maken. Goed dus dat ze contact zocht met de gemeente. Bij aankomst was gelijk duidelijk dat ik het goede huis had. Op de oprit had ze een mini-tuincentrum ingericht met zelf opgekweekte plantjes. Erg leuk om te zien!

Er ontstond gelijk een leuk gesprek over bloemen en planten en Monique plantte daarna gelijk het bordje met de tekst “Dit groen onderhoudt de buurt zelf!”. Het plantvak (nu nog zandvak) ligt vlak naast een druk gebruikte parkeerplaats en er gaat nogal eens een autobandje overheen. Ik beloofde daarom met mijn collega’s te kijken hoe we het plantvak beter kunnen beschermen.

Ik hou van dit soort gesprekken, die gaan nooit alleen over de plantjes. Ook nu weer komt een buurman even een praatje maken. Die had ook wel in de gaten dat er iemand van de gemeente op bezoek was. Zo praten we wat over de buurt. Er blijkt vlakbij een ideaal hangplekje te zijn voor jeugd. Lekker uit het zicht. Op zich geen probleem natuurlijk, zo lang ze zich maar gedragen. Omdat dat wel eens mis gaat vragen ze of de boa’s of jongerenwerkers eens langs willen fietsen. Dat zijn wijkpartners met wie ik wekelijks contact heb, dus dat komt helemaal goed. Zo zie je: de buurt verbeteren doe je in Veenendaal zelf, maar niet alleen!