De Stadhouderslaan

GFT+E aanbiedzuil Stadhouderslaan

De woningen aan de Stadhouderslaan van Patrimonium woonservice hebben geen groente-, fruit-, tuin- en etensresten (GFT+E) aanbiedzuil aangevraagd en krijgen daardoor vanaf september 2020 een hogere afvalrekening.

Bewoners hebben in het eerste kwartaal 2020 een brief ontvangen dat zij de GFT+E aanbiedzuilen kunnen aanvragen. Zij moeten de GFT+E zuil gezamenlijk aanvragen, minimaal 50% van de bewoners van de hoogbouw moet hun handtekening zetten.

Het wijkteam:

  • informeert de bewoners nogmaals dat zij een hogere afvalrekening krijgen als zij de GFT+E zuil niet gezamenlijk aanvragen
  • informeert bewoners dat zij zelf in actie moeten komen
  • stimuleert bewoners om de benodigde handtekeningen te verzamelen voor de GFT+E aanbiedzuilen. De aanvraag wordt goedgekeurd als meer dan 50% van de bewoners van een wooncomplex zich collectief aanmeldt.

Samenwerking met:

Bewoners, Afvalcombinatie De Vallei (ACV), Patrimonium woonservice

Betrekken van inwoners en andere partijen

Informeren en inventariseren

Het wijkteam informeert bewoners nogmaals over de gezamenlijke aanmelding voor de GFT+E aanbiedzuilen. Ook gaat het wijkteam met bewoners in gesprek over een schone buurt. Zij kunnen zelf veel doen om hun buurt mooier en schoner te maken. Wat is fijn aan een schone buurt?

Verdiepen en samendoen

Het wijkteam stimuleert bewoners om in actie te komen om de handtekeningen te verzamelen voor de GFT+E zuilen en een lagere afvalrekening.