Deelauto in Veenendaal-oost

Het idee van een deelauto is dat er één of meerdere auto's in de wijk komen die je dan met meerdere mensen samen gebruikt. De reservering vindt plaats via een app. Je kunt hem voor korte ritjes gebruiken, voor naar je werk, een familiebezoek of zelfs voor vakantie. Doorgaans is het interessant om een deelauto te gebruiken als je minder dan 15.000 km per jaar rijdt.

Bijeenkomst van 30 mei

Op 30 mei was de eerste bijeenkomst in Veenendaal-oost over een eventuele deelauto voor de wijk. Bewoner Joost Straat vertelde over de bedoeling van een deelauto. Ook deelden enthousiaste gebruikers van de deelauto uit de wijk De Pol hun ervaringen met hun deelauto en het bedrijf erachter, OnzeAuto.

Stuurgroep gaat aan de slag

Een aantal inwoners vormt met elkaar een stuurgroep. De stuurgroep wil het initiatief voor een deelauto in Veenendaal-oost verder uitwerken. Ze sluiten aan bij het initiatief van een groep inwoners uit de wijk De Pol. Ze gaan in eerste instantie op zoek naar bewoners van De Eilanden, die mee willen doen, waarna ze OnzeAuto benaderen om een plan voor de wijk te maken.

Eén van de voordelen van het aansluiten bij het initiatief van De Pol is dat er zo een steeds betere dekking van deelauto’s in Veenendaal komt. 

Kosten deelauto

De tarieven van de deelauto worden gebaseerd op hoe lang je de auto gebruikt (€ 2,00 tot € 4,50 per uur) en de afstand (€ 0,26 of € 0,30 per kilometer) die je gaat rijden. Voor informatie over de tarieven ga je naar https://www.onzeauto.com/tarieven

Doe jij ook mee?

We kunnen de deelauto bestellen als we 8 tot 12 deelnemers hebben. Daarom zijn we nu op zoek naar geïnteresseerden. Dus overweeg je om ook mee te doen? Meld je dan bij ons aan. Dat is vrijblijvend.

Voor meer informatie of om op de hoogte blijven? Volg onze facebookpagina, via www.facebook.com/groups/deelauto

Je kunt je ook alvast vrijblijvend aanmelden als geïnteresseerde, dat kan via https://www.onzeauto.com/samenslimrijden/veenendaal-oost

Je kunt ons ook altijd even aanspreken, we wonen immers lekker dichtbij:

  • Stephanie van den Brink
    Aalscholver 9
  • Henk en Gerda Reijn
    Lisdodde 26
  • Joost Straat
    Lisdodde 11