Spelen in de Beatrixstraat en Blekerij

Hoe kunnen we de speelplekken in de Beatrixstraat en Blekerij verbeteren? Die vraag willen we met de buurt beantwoorden. Heb je kinderen in de speeltuinleeftijd? Of ben jij een kind dat graag speelt in speeltuinen? Laat van je horen! 

Wat gaan we doen?

De speeltuinen aan de Beatrixstraat en de Blekerij liggen dicht bij elkaar, maar verschillen nogal in omvang en uitstraling. De gemeente overweegt om de twee speeltuinen samen te voegen. Door het budget voor deze twee speeltuinen samen te voegen, is er genoeg geld om écht iets moois te maken voor én met de buurtkinderen.  

Waarom doen we dit?

De speeltuin aan de Blekerij ligt op een parkeerplaats en bestaat uit drie kleine speeltoestellen op rubberen tegels. Weinig aantrekkelijk.

De speeltuin aan de Beatrixstraat is ruimtelijker opgezet, maar kan ook een opknapbeurt gebruiken. Door beide speelplekken tegelijk te bekijken is er meer mogelijk dan wanneer de speeltuinen los van elkaar worden gezien. Bovendien gaan we op deze manier beter om met de ruimte in Veenendaal. Voor kinderen is het een klein wandelingetje om van de ene naar de andere plek te komen. 

Planning  

We staan helemaal aan het begin van dit project. We hebben de financiën op een rij gezet en willen met inwoners in gesprek. Vooral met de kinderen en hun ouders. We maken nog een plan voor hoe we dit het beste kunnen. In de loopt van dit jaar nemen we contact op met omwonenden. Als alles meezit hebben we nog dit jaar een nieuwe speeltuin

Doe mee

Je krijgt een brief als je woont in het gebied tussen de Weverij, De Beatrixstraat, De Zandstraat en de Achterkerkstraat. Daarin staat hoe je mee kan denken. En we willen natuurlijk vooral van alle kinderen horen hoe ze willen spelen! 

Zoals we hierboven al schreven moeten we hiervoor nog een plan maken dat past bij de regels rondom corona. Wil je al eerder je mening geven? Kan gewoon. Stuur dan een mail naar de wijkmanager. Foto’s van tekeningen zijn ook erg welkom.