Groenplan Morgenster

In 2024 richten we een stukje van de Morgenster opnieuw in. Bij het middenterrein, aan de kant van de garageboxen gaan we de rijbaan en de parkeervakken verleggen, zodat er in het midden meer ruimte ontstaat voor extra groen. De bomen blijven natuurlijk staan en we voegen twee extra parkeervakken toe. De werkzaamheden staan gepland vanaf half juli 2024.

Klimaatadaptieve inrichting

We gaan ook afkoppelen bij de Morgenster, zodat regenwater niet meer onnodig in de vuilwaterriolering verdwijnt maar direct afgevoerd wordt naar sloten en vijvers. Ook vervangen we stoeptegels, de rijbaan en de parkeervakken. We gaan dus stenen weghalen (ontstenen), dit draagt er aan bij dat het minder heet wordt in de buurt en we gaan meer groen aanbrengen voor een aantrekkelijkere woonomgeving (vergroenen).

Groenplan

Er is een groenplan gemaakt en je kunt jouw voorkeur aangeven voor de beplanting. Hieronder staan de twee varianten waaruit je kunt kiezen.

Eerste ontwerp Morgenster bekijken (bosrijk) (pdf, 1 MB)

Tweede ontwerp Morgenster bekijken (bloemrijk) (pdf, 1 MB)

Lukt het je niet om de bestanden of afbeelding te bekijken, openen, lezen of beluisteren? Neem dan contact met Femy-Jeanine Verhagen Bol, via femy-jeanine.verhagen.bol@veenendaal.nl. Zij informeert je graag over het onderwerp.

Inloopavond

Op maandagavond 9 oktober organiseren we een inloopavond over de herinrichting van de Morgenster. We laten het voorlopige ontwerp zien en gaan daar graag met je over in gesprek. Ook kun je op deze avond een stemkaartje invullen voor de beplanting.

  • Datum: maandag 9 oktober
  • Tijd: van 19:00 uur tot 20:30 uur
  • Locatie: Morgenster, locatie Veens Welzijn

Medewerkers van de gemeente zijn vanaf 19:00 uur tot 20:30 uur aanwezig, dus je kunt langskomen wanneer je wil en je hoeft je niet aan te melden.