Wijs met je Wijk Noord-Oost

Wijkwethouder Dylan Lochtenberg maakte donderdag 18 november bekend dat het bestuur van Wijs met je Wijk Noord-Oost is genomineerd voor de vrijwilligersprijs De Lampion 2021.

Met een zeer gevarieerd activiteitenprogramma zorgt Wijs met je Wijk Noord-Oost voor een belangrijke plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Zo organiseren zij bijvoorbeeld creatieve workshops, lezingen, bingo’s, een wijnproeverijen een High Tea. Ook zijn er themagroepen zoals een wandelgroep. Dankzij deze activiteiten zijn er al veel nieuwe vriendschappen ontstaan.

Jeu de Boulesbaan

Ook tijdens corona blijft het bestuur zich actief inzetten en kijken ze naar wat er, binnen de maatregelen, nog wel kan. Onlangs is er op initiatief van Wijs met je Wijk een jeu de boulesbaan (Jos Schilte baan) in het Dragonderpark aangelegd. Voor het beheer hebben zij de samenwerking gezocht met Buitenzorg in het nabij gelegen Dierenkampje. Inmiddels wordt de baan al door veel bewoners en kinderen uit de buurt gebruikt. Dit zorg voor nog meer verbinding in de buurt. 

Inspirerend voorbeeld

Wijkwethouder Dylan Lochtenberg: “Wij vinden het belangrijk dat er in onze wijken activiteiten georganiseerd worden, zodat inwoners zich thuis en buitenshuis beter kunnen redden en een groter sociaal netwerk krijgen. Wijs met je Wijk Noord-Oost is daarvan een prachtig inspirerend voorbeeld. Daarom is het bestuur genomineerd voor de vrijwilligersprijs De Lampion 2021!”
 

Naar overzicht