De redders van speeltuin 't Hoorntje

Het oude en het nieuwe bestuur van speeltuin ’t Hoorntje zijn genomineerd voor de vrijwilligersprijs De Lampion 2021. Op maandag 22 november zijn zij door wijkwethouder Martijn Beek in het zonnetje gezet. 

Zoektocht nieuwe bestuursleden

Even leek het doek gevallen voor speeltuin ’t Hoorntje. Het lukte de speeltuinvereniging, die al sinds 1966 bestaat, lange tijd niet om nieuwe bestuursleden te vinden. Het oude bestuur wilde het stokje graag overdragen. Niet gek, want sommigen zaten al 16 jaar in het bestuur. Op het allerlaatste moment stonden er toch Veenendalers op om de bestuurstaken over te nemen. Sommigen kwamen niet eens uit de wijk ’t Hoorntje.

Meerdere generaties speelplezier

Speeltuin ’t Hoorntje wordt volledig onderhouden door vrijwilligers. Wethouder Martijn Beek: “Geweldig dat inwoners zich inzetten voor deze historische plek in Veenendaal. Al 55 jaar spelen hier kinderen. Generaties hebben hier gelachen, gespeeld en de boel netjes en gezellig gehouden. Toch is het bijzonder dat mensen uit verschillende plekken van Veenendaal te hulp schieten bij het behouden van deze wijkspeeltuin. Dat mag niet onopgemerkt voorbij gaan. Deze vrijwilligers zijn terecht genomineerd!”.

Gezamenlijke nominatie

Zowel het doorzettingsvermogen van het oude bestuur als de helpende hand van de nieuwe bestuursleden leverde hen gezamenlijk deze nominatie op. 

Naar overzicht