Spic en span Schrijverspark

Wie helpt mee om het Schrijverspark spic en span te krijgen? In deze wijk ruimen verschillende groepen inwoners samen het zwerfvuil op. Zij slaan nu de handen ineen met woningcorporatie Patrimonium, Veens Welzijn en de gemeente. Alle ideeën zijn welkom in de strijd voor een schoon, SPIC en SPAN Schrijverspark.

Wat gaan we doen?

Al jaren is een groep actieve bewoners regelmatig op straat te vinden om zwerfvuil op te ruimen. Recent is het appartementencomplex Brouwershof opgeleverd en ook deze bewoners prikken nu regelmatig het vuil op. Deze groepen werken goed samen en kunnen alle hulp van buurtgenoten goed gebruiken. 

Om de buurtbewoners te ondersteunen gaat Patrimonium de komende tijd de gemeenschappelijke ruimtes van de huurflats onder handen nemen. De gemeente zal het openbaar groen extra bijhouden. Tegelijk blijven de boa’s waar mogelijk boetes uitschrijven voor het dumpen van afval. Veens Welzijn staat samen met de wijkmanager en Patrimonium klaar om inwoners te ondersteunen die willen meehelpen met het spic en span krijgen en te houden van de wijk. 

Waarom doen we dit?

Erna en Chris wonen in het Schrijverspark en zijn al jaren actief in de weer om de wijk netjes te houden. Helaas zagen ze de wijk niet schoner worden. En dat terwijl ze hard werkten en veel buren actief hebben gekregen. Ze trokken de wijkmanager, Patrimonium en Veens Welzijn aan de mouw. Met de wijkbewoners wordt een plan gemaakt om de wijk spic en span te krijgen en meer inwoners actief en bewust te maken rondom een opgeruimd Schrijverspark. 

Samen willen we ervoor zorgen dat mensen weer trots en zuinig zijn op hun wijk.

Planning

Een aantal acties is al in gang gezet. Patrimonium heeft een flink aantal portieken opgeruimd en er zijn extra schoonmaakrondes gedaan. De Schone Buurt coaches en Boa’s van de gemeente zijn vaak te vinden in het Schrijverspark.  

Een aantal acties zitten in de pijplijn. Zo krijgt het schilderwerk een opknapbeurt in de loop van 2022, krijgt het groen het komende jaar extra aandacht en krijgen de vuilcontainers klepjes aan de zijkant waar inwoners zonder pas klein afval in kwijt kunnen. De handhaving blijft streng, we willen dat mensen zich beter aan de regels houden. De boa’s doen daarom regelmatig hun ronde door het Schrijverspark en gaan door met het schrijven van boetes.  

Doe mee

Erna en Chris zijn op zoek naar enthousiaste buurtgenoten die willen meehelpen! Dat kan natuurlijk door ook eens mee te lopen tijdens het prikken van zwerfvuil. Erna weet er altijd iets gezelligs van te maken. Maar een goed idee is ook welkom. Immers: we zijn er nog niet! Heb jij een goed idee om meer wijkgenoten te betrekken of om de straten en veldjes weer schoon te krijgen? Neem contact op met Erna via mail: ernascholten@kpnmail.nl.  

Dit project is werk in uitvoering. We blijven goede ideeën en nieuwe acties toevoegen. Schrijf je in voor de wijknieuwsbrief en blijf op de hoogte.