Extra bomen aan de Weverij

Een groep bewoners aan de Weverij wil graag extra bomen op het grasveld aan de Weverij. Zo wordt een ‘saai’ grasveld een leukere plek om elkaar te ontmoeten.  

Wat gaan we doen?

Het plan is om extra bomen te planten. Eén bewoner wilde graag meer doen met het veld en heeft toen buren om zich heen verzameld die dit ook belangrijk vinden. Samen hebben ze contact opgenomen met de wijkmanager van de gemeente. De groep wordt ondersteund door de wijkmanager, de beheerder groen van de gemeente en de wijkcoach van Veens Welzijn. 

Waarom doen we dit?

De bewoners willen een fijnere plek om elkaar te ontmoeten. Het planten van extra bomen past de doelstelling van de gemeente om hitte in de wijken tegen te gaan: bomen zorgen ook voor verkoeling in de zomer. Bovendien halen bomen CO2 uit de lucht en bieden leefruimte voor dieren. Een win-win-win situatie dus. 

Planning

We zijn afhankelijk van verschillende factoren om dit initiatief te realiseren. De planning is nu nog onbekend.  

Doe mee 

Voor dit initiatief zijn rond de zomer van 2021 ideeën uit de buurt verzameld. Voor dit project is nu geen denk- of werkkracht meer nodig. Zodra het project wordt uitgevoerd zijn er weer mensen nodig die willen helpen bij het onderhoud.

Uiteraard geldt bij de nieuwe gezellige plek ook dat iedereen er zijn vrije uren mag doorbrengen.