Nomineer iemand

Iedereen kan een vrijwilliger of een groep vrijwilligers voordragen voor een nominatie. Wil je iemand voordragen? Doe dit via het online formulier

Nomineren voor de vrijwilligersprijs De Lampion 2023 kan tot 20 oktober.

Ga naar het nominatieformulier

Hoe bepalen we de winnaar?

Een jury beslist welke drie inzendingen er genomineerd worden. In deze jury zitten wethouder Martijn Beek, wijkmanager Wouter Groot Koerkamp en Angelique Nederlof, de beleidsmedewerker die gaat over vrijwilligerswerk.

Vanaf 23 november mogen inwoners stemmen op hun favoriet via deze website. De vrijwilliger of groep vrijwilligers met de meeste stemmen wint vrijwilligersprijs De Lampion. Wethouder Dylan Lochtenberg maakt in januari tijdens de Nieuwjaarsontmoeting de winnaar bekend. 

Wat is de prijs?

De prijs bestaat uit een trofee ‘De Lampion’, Twinkeling cadeaubonnen ter waarde van € 500,-  en een oorkonde. Daarnaast wordt de naam van de winnaar toegevoegd aan de lijst met winnaars op de grote Lampion die in de hal van het gemeentehuis staat.

  1. De Vrijwilligersprijs ‘De Lampion’ kan worden gewonnen door één persoon of een groep mensen. Deze personen kunnen in Veenendaal wonen, maar ook erbuiten. Zij zetten zich op een sociale manier in voor andere mensen in Veenendaal. Dit kan zijn op het gebied van leefbaarheid, veiligheid, sociale cohesie of op een andere manier.
  2. De Vrijwilligersprijs ‘De Lampion’ wordt gegeven als compliment voor het vrijwillige werk dat iemand doet voor (de inwoners van) Veenendaal.
  3. De vrijwillige activiteiten spelen zich af in de gemeente Veenendaal. Tijdens het doen van deze activiteiten is ‘verbinding’ een belangrijke motivatie.